Wie

.. is het gezicht achter In Orde Tekst & Advies?

Ik ben Petra Teunissen-Nijsse en startte in 2001 met het tekstbureau: een klein bedrijf met een groot netwerk. Ik maak zelf uw teksten in orde. Op verzoek werk ik samen met grafisch vormgevers, fotografen, vertalers, illustratoren en webdesigners om een compleet eindproduct te leveren.

De liefde voor taal en verhalen is de rode draad in mijn werk en nevenactiviteiten. In 1992 studeerde ik af in de Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tien jaar lang werkte ik als (eind)redacteur en journalist bij uitgeverijen van vakinformatie. Ondertussen behaalde ik diploma’s NGPR-A en Basiscursus Uitgeverij. Zo maakte ik van taal mijn vak. Maar ook de verhalen, die mij inspireerden om Nederlands te gaan studeren, blijven mij boeien. Mijn enthousiasme voor mooie romans deel ik graag. In lezingen, in boekbesprekingen of mini-recensies op Twitter. In 2017 promoveerde ik op de biografie van de schrijfster Clare Lennart: Voor ‘t gewone leven ongeschikt.

Wilt u meer weten over mijn activiteiten en In Orde Tekst & Advies? Volg me dan op Twitter: @petrateunissen of bezoek mijn profiel op LinkedIn.